Calibrating Panellists’ Minds and Palates
‹ ΠΙΣΩ
CALIBRATING PANELLISTS’ MINDS AND PALATES
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
CALIBRATING PANELLISTS’ MINDS AND PALATES
2012
ΑΡΧΕΙΑ
ΣΥΝΟΨΗ ΔΡΑΣΗΣ
Η ικανότητα διάκρισης των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου διαφορετικών ποικιλιών αποτελεί αναγκαία δεξιότητα για μία ομάδα γευσιγνωστών. Ταυτόχρονα, είναι και απαραίτητο εργαλείο για στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον ποιοτικό έλεγχο και την προώθηση του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά. Εξίσου όμως σημαντική είναι και για τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα της ποιότητας του ελαιολάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, με χορηγούς το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλης», την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, την εταιρεία Bläuel Greek Organic Products και την υποστήριξη των «Δρόμων της Ελιάς» διοργάνωσε για τα μέλη της ομάδας γευσιγνωσίας του, αλλά και για στελέχη επιχειρήσεων και ειδικούς, το διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου:

CALIBRATING PANELISTS’ MINDS AND PALATES
Το σεμινάριο διαρθρώθηκε σε τρεις βασικούς άξονες: Εκπαίδευση στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ποικιλιών των μεσογειακών χωρών αλλά και της αμερικανικής ηπείρου, εξοικείωση με τις γευσιγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ, και ανάλυση των πρακτικών παραγωγής και διαχείρισης του ελαιολάδου στις χώρες αυτές.

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν:
ANGELES CALVO FANDOS - Virgin Olive Oil Taste Panel of Catalunya, Spain
ANTONIO GIUSEPPE LAURO - Agricultural Department of the Region of Calabria, Italy
PAUL VOSSEN - University of California Cooperative Extension - Department of Agriculture and Natural Resources, USA

Εκτός του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η γευσιγνωσία του ελαιολάδου στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης της Νότιας Ευρώπης» και στην εκπαιδευτική εκδρομή με αντικείμενο «Η παραγωγή ελαιολάδου στη Μάνη».