Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με Τίτλο "Προωθώντας την Ποιότητα του Ελαιολάδου Μέσα από Γευσιγνωσία"
‹ ΠΙΣΩ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ"
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ"
2015
ΣΥΝΟΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και με μεγάλη συμμετοχή μαθητών υλοποιείται η εκπαιδευτική δράση με τίτλο "Προωθώντας την ποιότητα του ελαιολάδου μέσα από τη γευσιγνωσία", η οποία σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" και την υποστήριξη του εργαστηρίου γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 400 μαθητές. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά το πώς συνδέεται η ποιότητα του ελαιολάδου με όλα τα στάδια της ζωής του ελαιόδεντρου και του ελαιοκάρπου. Μέσα από αυτή τη δράση γνωρίζουν όλα τα στάδια, από τις πρακτικές καλλιέργειας μέχρι την επεξεργασία και την τυποποίηση. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη χρήση των αισθητήριων οργάνων του ανθρώπου ως εργαλεία λήψης αξιόπιστης πληροφορίας.

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ύστερα από επικοινωνία με το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου ".

Παρακάτω θα βρείτε το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος.

Αναλυτική παρουσίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τους μαθητέςΑναλυτική παρουσίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τους καθηγητές