ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

18 /11 /2020

ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

«Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου»

H ΤΕΜΕΣ, φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και o μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs’ Voice, ανακοινώνουν τη δεύτερη φάση του τριετούς προγράμματος «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» σε συνεργασία με τους Δήμους Πύλου - Νέστορος και Τριφυλίας.

Το πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του ιδιαίτερα σοβαρού θέματος προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην περιοχή και έχει ως στόχο «Κανένα Αδέσποτο Στη Μεσσηνία», αναμένεται να συνεχιστεί με νέες πρωτοβουλίες μέσα στον Νοέμβριο και Δεκέμβριο στους δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας, ολοκληρώνοντας την πρωτοβουλία στους δήμους αυτούς.

Στη Β’ φάση του προγράμματος, προγραμματίζονται οι ακόλουθες δράσεις:

1.Μονάδα στειρώσεων στο Δήμο Τριφυλίας

2.Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας

3.Εκπαίδευση Φορέων των 6 δήμων του Νομού από τον Νικόλαο Χρυσάκη, Αστυνομικό Διευθυντή και συγγραφέα του βιβλίου “Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική έννομη τάξη”.

Στόχος είναι η προσέγγιση και η ενημέρωση 1.600 μαθητών και όσο το δυνατόν περισσότερων τοπικών φορέων σε Πυροσβεστική, Αστυνομικά τμήματα, Λιμεναρχείο, Δασαρχείο, και υπηρεσίες των 6 Δήμων του Νομού. Επιπλέον το πρόγραμμα φιλοδοξεί να στειρωθούν και να τσιπαριστούν ακόμα 80 αδέσποτοι σκύλοι της περιοχής και περισσότερα από 150 αδέσποτα να βρουν επιτυχώς ένα μόνιμο σπίτι.

Η Β’ φάση δράσεων θα υποστηριχθεί από μια εκτεταμένη καμπάνια για υιοθεσίες στην Τοπική κοινωνία από τη Dog’sVoiceκαι μία Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης με κεντρικό μήνυμα «Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου», την οποία έχουν στηρίξει συμμετέχοντας αφιλοκερδώς άνθρωποι του πνεύματος και του αθλητισμού, όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Νάντια Κοντογεώργη και ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Video Link

Το τριετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» αναπτύσσεται πάνω στο τρίπτυχο στείρωση, παιδεία, εθελοντισμός και πραγματοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών και  χορηγών.

Πρόσκληση συμμέτοχής στην καμπάνια μας

Με τους ακόλουθους τρόπους, μπορείτε και εσείς να συμβάλετε να πετύχουμε τον στόχο μας:

Υιοθέτησε το δικό σου σκύλο – δείτε τα σκυλάκια για υιοθεσία εδώ και επικοινωνήστε με τη Dogs’ Voice: [email protected]

Γίνε εθελοντής - Όσοι από εσάς αγαπάτε τον εθελοντισμό και θα θέλατε να συνδράμετε σε πρωτοβουλία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Έλενα: [email protected]

Κοινοποιήστε το μήνυμα μεταξύ φίλων και οικογένειας για να αυξήσουμε μαζί την ευαισθητοποίηση αυτού του μηνύματος και των δράσεων μας δημιουργώντας σημαντική ζήτηση ώστε τα ζώα που στειρώνουμε να βρουν ένα μόνιμο σπίτι. 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dogsvoice.gr/gavlav