ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

12 /04 /2021

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ


Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει τη διαδικτυακή ημερίδα που αφορά στις εξελίξεις του αγροδιατροφικού τομέα, με τίτλο:

«Η γεωργία του σήμερα και του αύριο»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου στις 18:00 και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την εφαρμογή των αρχών της ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια της ελιάς.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι τρεις βασικοί άξονες του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας. Πιο συγκεκριμένα θα αναλυθούν οι εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές δράσεις που αφορούν στην ευφυή γεωργία και τη χρήση της ως πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος.

Στη συνέχεια θα αναλυθεί η συμβολή του σύγχρονου marketing στην προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα InoFΑ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροτοδιατροφής καθώς επίσης οι προκλήσεις της νέας εποχής και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τη συμμετοχή των παραγωγών μέσω της ένταξής τους σε καινοτόμα, τεχνολογικά, συνεργατικά σχήματα. Θα συζητηθούν ακόμα θέματα που αφορούν την εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας στην ορθή διαχείριση της λίπανσης του εδάφους, τη θρέψη και την ενίσχυση της υγείας του φυτού με την βοήθεια μικροοργανισμών και τη χρήση των αμινοξέων ως βιοδιεγέρτες.

Οι εισηγήσεις θα ολοκληρωθούν με την αναφορά στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα COASTAL και τις συνέργειες για τη βελτίωση του συστήματος ξηράς-θάλασσας.

Τέλος, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθούν τρία θεματικά εργαστήρια στα οποία θα γίνει μια εκτενέστερη ανάλυση των θεμάτων που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα των εισηγήσεων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM και είναι συνολικής διάρκειας δύο ωρών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή.

Για τις προεγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα 27210 25700 και 6985666456, μέσω e-mail στο [email protected] και στο γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Πρόγραμμα Ημερίδας