ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

22 /04 /2021

ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2021

Οι σκέψεις μας συνεχίζουν να είναι κοντά σε όλους όσους πλήττονται από την πανδημία του Covid-19, ειδικά σε εκείνους που έχουν φύγει, σε εκείνους που είναι ευάλωτοι και σε εκείνους που έχουν βρεθεί εκτός εργασίας. Η τελευταία ομάδα περιλαμβάνει σχεδόν όλους όσους εργάζονται στις παραστατικές τέχνες. Περιλαμβάνει επίσης τους σπουδαστές του θεάτρου και του χορού, των οποίων η εκπαίδευση και πρακτική βασίζονται στη φυσική παρουσία με άλλους καλλιτέχνες “επί σκηνής” και των οποίων η σπουδή έχει σταματήσει ή τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Η ομάδα του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καλαμάτας, σέβεται και υιοθετεί όλα τα τρέχοντα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Τον Αύγουστο, το KaDISS επαναφέρει το πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων, σε διεθνές επίπεδο, για νέους ηθοποιούς και performers και θα συνεχίσει να συμβάλλει στις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. Όπως όλοι, ευελπιστούμε ότι μέσω του εμβολίου, θα μπορέσουμε να δούμε μια πραγματική διαφορά στη καθημερινότητά μας και σύντομα την επιστροφή στην κανονικότητα.

 Ο Κύκλος της Τέχνης / CircleofArt:

Φέτος, λαμβάνοντας υπόψιν τους περιορισμούς και τις πολιτικές για την καταπολέμηση της πανδημίας, παρουσιάζουμε ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται «Κύκλος της Τέχνης / CircleofArt». Ο κύκλος αυτός, είναι μια σειρά δημιουργικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών συνομιλιών με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων επαγγελματιών καλλιτεχνών και εκπαιδευτών του θεάτρου. Οι “συναντήσεις” αυτές θα πραγματοποιούνται στην πόλη της Καλαμάτας και θα παρουσιάζονται ζωντανά και δωρεάν μέσω πλατφόρμας στο διαδύκτιο. Ο «Κύκλος της τέχνης / CircleofArt» θα ανοίξει τον Μάιο και θα διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο του 2023.

 

Ο «Κύκλος της Τέχνης / Circle of Art» χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bareva του Λίχτενσταϊν.

KaDISS 2021

Το τρίτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας επιστρέφει με το πλήρες πρόγραμμά του, τονΑύγουστο στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας για τρεις εβδομάδες με μια διεθνή ομάδα καταξιωμένων καθηγητών.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2021, τελεί Υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και έχει λάβει τη στήριξη του Ιδρύματος Bareva του Λίχτενσταϊν και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 16 Αυγούστου έως το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Φέτος προσφέρουμε θέσεις για έως και 12 μαθητές. Αυτός ο αριθμός θα μας επιτρέψει να σχηματίσουμε ένα σύνολο συνεργατών/ μαθητών, επιτρέποντας συγχρόνως στους καθηγητές να δώσουν εξατομικευμένη προσοχή σε κάθε συμμετέχοντα.

 

Το μάθημα διδάσκεται στα αγγλικά από μια ομάδα καθηγητών με διεθνή φήμη.

Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

*Αιτήσεις που θα γίνουν μετά την 16η Ιουλίου δε θα γίνουν δεκτές.

Επιπλέον, έχουμε τη μεγάλη χαρά να ανακοινώσουμε δύο θέσεις με πλήρη υποτροφία παρακολούθησης του KaDISS 2021, για δύο Μεσσήνιους του χώρου των παραστατικών τεχνών. Θέσεις που προσφέρθηκαν με τη στήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου. Αιτήσεις για τις δύο θέσεις θα γίνουν αυστηρά δεκτές έως και Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι-ες για τις υποτροφίες θα πρέπει να έχουν σχέση με τη Μεσσηνία (τόπο κατοικίας, επαγγελματικής παρουσίας, καταγωγή κλπ) και να είναι σε θέση να αποδείξουν την σχέση αυτή. Η διαδικασία για την αίτηση είναι ίδια με των άλλων υποψηφίων (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, http://www.kalamatadrama.com/ κατηγορία / αίτηση). Oι υποψήφιοι-ες για τις υποτροφίες θα πρέπει να συμπληρώσουν ως θέμα στο Mail:

Αίτηση υποτροφίας Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη / KaDISS 2021

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του KaDISS είναι ο Βρετανός σκηνοθέτης Andrew Visnevski. Το εκτεταμένο εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει την διεύθυνση των μαθημάτων του μεταπτυχιακού τμήματος στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου έως το 2017, περισσότερες από εκατό παραγωγές θεατρικών έργων τόσο κλασσικού μα και σύγχρονου ρεπερτορίου, μαθήματα, projects και έργα ως προσκεκλημένος διευθυντής της RADA και άλλων κορυφαίων δραματικών σχολών στο Λονδίνο, καθώς και την επίβλεψη προγραμμάτων (σχεδιαστικών έργων) για τη Σχολή Καλών Τεχνών Slade. Ο Andrew Visnevski ήταν Αναπληρωτής καθηγητής στο νεοσύστατο τμήμα σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας (2018/19).

Οι καθηγητές που θα διδάξουν φέτος στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας είναι οι: Andrew Visnevski – Scene Study / KaDISS Course Leader, Gabrielle Moleta – Physical Performance and Transformation, Adrienne Thomas – Vocal Performance and Verse και η Αργυρώ Χιώτη - Greek Classical Theatre.

(τα βιογραφικά των καθηγητών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.kalamatadrama.com κατηγορία βιογραφικά) 

Το Διεθνές Σχολείο Θεάτρου απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Στόχος είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, απόφοιτοι Δραματικών σχολών και νέοι που έχουν ήδη επαγγελματική εμπειρία στο Θέατρο, καθώς και εκείνοι που χρειάζονται ικανότητες / θεμέλια σε άλλους τομείς των τεχνών, όπως η όπερα και το μουσικό Θέατρο, και θέλουν να αναπτύξουν τη μεθοδολογία και τις δεξιότητές τους στην υποκριτική. Το καλοκαιρινό σχολείο- διάρκειας 3 εβδομάδων- αποτελεί μια ανεκτίμητη πηγή για τους σπουδαστές ή επαγγελματίες ηθοποιούς που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της καριέρας τους καθώς και για όσους επιθυμούν μια αυστηρή επανεκτίμηση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους. Σκοπός, να αναπτυχθεί η ευελιξία της ερμηνείας του ηθοποιού μέσα από τη συνάντηση δύο θεμελιωδών κλάδων/ειδών του ευρωπαϊκού θεάτρου. Μέσω της εμβάθυνσης και της εξερεύνησης της γλώσσας του Σαίξπηρ (scenestudy) και του Ελληνικού Κλασικού Θεάτρου (ClasicalTheatreLab) ως δυο θεμελίων του Θεάτρου, καθώς και μέσω του σωματικού θεάτρου (PhysicalPerformance) και του μαθήματος φωνητικής (VocalPerformance) , το εντατικό αυτό μάθημα στοχεύει στην ολοκληρωμένη επανεξέταση της υποκριτικής δεινότητας του ηθοποιού μέσα από την προετοιμασία, την συγκέντρωση, την ενέργεια και τη φαντασία του, καθώς και την ενίσχυση των δεξιοτήτων του. Τα καθημερινά μαθήματα φωνητικής και κίνησης (VoiceandMovement) στοχεύουν στην απόκτηση αυτοπειθαρχίας και στην απελευθέρωση του σώματος, παρέχοντας δεξιότητες για τη διεύρυνση της προοπτικής της σύγχρονης θεατρικής πρακτικής μέσω της σωματικής ευελιξίας και έκφρασης.

 

             Με εκτίμηση,

η Δημιουργική Ομάδα του KaDISS.

Contact:

tel: +030 695 5933407

site: www.kalamatadrama.com

Fb page: Kalamata Drama International Summer School

Twitter: Kalamata_Drama

Instagram: Kalamata_drama

*KaDISS works in collaboration with the Maria Callas Alumni Association of the Music School of Kalamata and Theatre Alive!