ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

10 /06 /2024

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κινηματογραφικές προβολές ανοιχτές προς το κοινό σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Το κινηματογραφικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 22 έως τις 28 Ιουνίου, στη Μεθώνη, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την επιμέλεια της σκηνοθέτιδας – καθηγήτριας Εύας Στεφανή.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική εξοικείωση των παιδιών με τον κινηματογράφο, ιδίως το ντοκιμαντέρ. Η θεματολογία των δράσεων σχετίζεται με την ιστορία του τόπου και τους ανθρώπους της περιοχής αξιοποιώντας υλικό του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης και το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους βασικούς πυλώνες του κινηματογράφου, όπως είναι η σκηνοθεσία, η κάμερα και η ηχοληψία, ενώ θα πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια σεναρίουγυρισμάτων και μοντάζ με στόχο να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καταγράφοντας μέσα από τεχνικές βίντεο μικρές και μεγάλες ιστορίες, που συνδέονται με την εξέλιξη της περιοχής στον χρόνο. 

Παράλληλες δράσεις και κινηματογραφικές προβολές ανοιχτές προς το κοινό σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα καθώς θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την εικονική πραγματικότητα στον κινηματογράφο και την τέχνη των κινούμενων σχεδίων, από αναγνωρισμένους & έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, όπως είναι ο Δρ.Κλεάνθης Νεοκλέους και ο γραφίστας Γιώργος Τσαγγάρης.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 14:00 στο 27210 27451 και στο  [email protected] 

Δηλώσεις συμμετοχής:
Κινηματογραφικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Μεθώνη, 22 με 28 Ιουνίου 

Το αναλυτικό πρόγραμμα : Δείτε Εδώ
Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών: Δείτε Εδώ  

Για περισσότερες πληροφορίες 
Τ/ 27230 28353
W/ www.cvf.gr