Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2014
‹ ΠΙΣΩ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014
2014
ΑΡΧΕΙΑ
Πρόγραμμα
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF Μπεκρής_Αγκινάρα Μικρομάνης Με Αρακά
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF Μπεκρής_Αρνί Σε Κενό Αέρος
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF Μπεκρής_Δίπλες Με Κρέμα Γλυκιάς Μυζήθρας
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF Μπεκρής_Μεσσηνιακή Χωριάτικη Μπαχτσές
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF Ισμυρνόγλου_Αρνάκι με αγκινάρες
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF Ισμυρνόγλου_Ομελέτες
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF Ισμυρνόγλου_Σαλάτα Μανιάτικη
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF ΛΑΖΑΡΟΥ_Καραμελωμένη φακή
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF ΛΑΖΑΡΟΥ_Καρπάτσο λαβράκι
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
CHEF ΛΑΖΑΡΟΥ_Χταπόδι με χυλοπίτες
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Chef Ισμυρνόγλου Νένα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Chef Λευτέρης Λαζάρου A
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Chef Λευτέρης Λαζάρου B
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Chef Δόξης Μπεκρής
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Γεώργιος Καλώστος & Γιάννης Κριτσωτάκης
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΣΥΝΟΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Γαστρονομίας, που συνδιοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Τα σεμινάρια, που έτυχαν θερμής υποδοχής από τους επαγγελματίες της Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκαν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 5, 6 και 7 Μαΐου υπό την αιγίδα του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ και των Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι», και είχαν ως στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.

Το τριήμερο σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 150 επαγγελματίες της εστίασης να γνωρίσουν καταξιωμένους σεφ όπως η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Δόξης Μπεκρής, να καταγράψουν παραδείγματα, πρακτικές οδηγίες και προτάσεις, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώση. Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ μαγείρεψαν μαζί με τους συμμετέχοντες, παρουσίασαν μεσσηνιακές συνταγές και έδωσαν πρακτικές συμβουλές.

Ο συνδυασμός της παράδοσης και των εκλεκτών τοπικών προϊόντων, οι σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας και οι προσδοκίες των επισκεπτών της περιοχής, ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή των συνταγών που παρουσίασαν οι τρεις σεφ. Ο μεσσηνιακός χωριάτικος «Μπαχτσές» με τοπικά βιολογικά λαχανικά της εποχής πάνω σε χώμα ελιάς και λαλαγγίδες, με ψητό τυρί ξεροσφέλι και όμβριες τουρσί, χταπόδι με χυλοπίτες, σύγκλινο και τριμμένο ταλαγάνι και σαλάτα «Μανιάτικη» με πορτοκάλι, σύγκλινο, τρούφες από ελιές με σύκο και λαδολέμονο πορτοκαλιού, ήταν μόνο κάποιες από τις συνταγές που μαγείρεψαν οι σεφ μαζί με τους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, κατά τη θεωρητική ενότητα των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν από τους κ.κ Γεώργιο Καλώστο (Σύμβουλο Επιχειρήσεων & Μάρκετινγκ) και Γιάννη Κριτσωτάκη (Οικονομολόγο & Σύμβουλο Επικοινωνίας), επισημάνθηκαν και συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις της επιτυχίας, που εξαρτώνται μεταξύ άλλων από τη χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής που βασίζεται στη φιλοσοφία της επιχείρησης, την κατάλληλη προετοιμασία, τη σωστή εκπαίδευση του προσωπικού και την παροχή υπηρεσιών με επίκεντρο τον πελάτη που επιλέγει την κάθε επιχείρηση.

Όπως αναφέρθηκε και από το Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”, Ξενοφώντα Κάππα, «Είναι μεγάλη ανταμοιβή και χαρά για εμάς η τόσο θερμή ανταπόκριση των τοπικών επαγγελματιών στις δραστηριότητες του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια, με στόχο πάντα τη συνεχή βελτίωση του προσφερόμενου γαστρονομικού προϊόντος στους επισκέπτες της περιοχής, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα τοπικά αγροτικά προϊόντα».