Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα 2016
‹ ΠΙΣΩ
ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2016
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2016
2016
ΑΡΧΕΙΑ
CHRISTIAANS GREGOR
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ BOUMAN
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΙΜΠΑΚΟΥ
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ
Διημερίδα Εξαγωγών 2016
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Με τη συμμετοχή άνω των 120 επαγγελματιών και παραγωγών της Μεσσηνίας, καθώς και με 527 B2B συναντήσεις, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διημερίδα ενημέρωσης, υποστήριξης και προώθησης εξαγωγών των μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Filoxenia με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 

Πραγματοποιήθηκαν 13 εισηγήσεις μεταξύ των οποίων από αγοραστές και γνώστες των εξαγωγών, προσφέροντας την εμπειρία τους, πολύτιμη ενημέρωση και σημαντικές πρακτικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες. Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας έγινε ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη βιομηχανία και οικονομία του ελαιολάδου και άλλων μεσσηνιακών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο, τις διεθνείς τάσεις της αγοράς, το νομικό πλαίσιο εξαγωγών καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου branding και marketing. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συσκευασία αγροτικών προϊόντων και αναλύθηκαν προτάσεις για μία επιτυχημένη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας Εξαγωγών, πραγματοποιήθηκαν τέσσερα workshops με σκοπό την περαιτέρω ανάλυση βασικών θεμάτων σχετικά με τις εξαγωγές. Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούν στα αγροτικά προϊόντα και πως η ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε εξωστρεφή επιχείρηση, στο νομικό πλαίσιο εξαγωγών, στη δημιουργία και σχεδιασμό συσκευασιών αγροτικών προϊόντων και στο εξαγωγικό marketing. 

Τις ενημερωτικές εργασίες της διημερίδας πλαισίωσαν απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα συμμετείχαν σε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β meetings) με αγοραστές από χώρες όπως Σουηδία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ρουμανία, Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία όπου είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα (τυποποιημένα- συσκευασμένα δείγματα) που εξάγουν καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια. Πραγματοποιήθηκαν 527 B2B (business to business) ανάμεσα σε εξαγωγικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και αγοραστές από το εξωτερικό, ενώ έχουν προχωρήσει ήδη και σε κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών.

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια συνεχίζουν έμπρακτα την προσπάθεια που στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της τοπικής κοινωνίας με σαφή προσανατολισμό την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Παρακαλουθήστε τις εισηγήσεις της διημερίδας:
1η Ημέρα

Κεντρικές εισηγήσεις

Christiaans Gregor, Εγκεκριμένος Γευσιγνώστης Ελαιολάδου 

Σαράντος Χαραλαμπόπουλος, Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης “ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ ΑΕ”

Μιχάλης Τζαρτζούρας, Νομικός Σύμβουλος και Μέλος Δ.Σ. της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Κωνσταντίνος Γεωργούλας, Συνεργάτης Costwise, Αναδιοργάνωση Επιχειρήσεων και Aνάπτυξη Kοστολογικών Mοντέλων

Χρήστος Δ. Κατσάνος, Εκτελεστικός Διευθυντής του DKG GROUP 
https://www.youtube.com/watch?v=-iV216mIVMU&feature=youtu.be

Παύλος Καπλάνης, Υπεύθυνος παραγωγής “Ελαιοτριβείο Αφοι Μπενακόπουλοι”, Μέλος Δ.Σ. “Benakopoulos - Andelea Estate” 

Συζήτηση Πάνελ Συντονιστής: Ιωάννης Χαλικιάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων 

2η Ημέρα

Robin Joy, Ανεξάρτητο Μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., πρώην Διευθυντής της Taylor Brands, Διακεκριμένο Μέλος του Chartered Institute of Marketing

Γιώργος Καραγιάννης, Ιδρυτής/Δημιουργικός Διευθυντής της “2yolk” 

Κωνσταντίνος Ρότσιος, Αναπληρωτής Διευθυντής Perrotis College, Αμερικανική Γεωργική Σχολή 

Κωνσταντίνα Γιαννούτσου Bouman, Σύμβουλος Ανάπτυξης Εξαγωγών, Greek Fruits 

Γιώργος Κόκκινος, Ομάδα παραγωγών “ΝΗΛΕΑΣ” 

Χριστίνα Στριμπάκου, Συνιδρύτρια “LIÁ Cultivators” 

Συζήτηση Πάνελ Συντονιστής: Δημήτριος Βελισσαρίου, Πρόεδρος ΤΕΙ Πελοποννήσου