Δράσεις για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της Καλαμάτας
‹ ΠΙΣΩ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2017
ΒΙΝΤΕΟ
Aegean Rebreath Καλαμάτα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ


Το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017  πραγματοποιήθηκε μία σειρά δράσεων τόσο για τον καθαρισμό του λιμανιού της Καλαμάτας όσο και για την απομάκρυνση απορριμμάτων στην παράκτια ζώνη.

Πιο συγκεκριμένα 6 δύτες από την εθελοντική ομάδα “Aegean Rebreath”  απομάκρυναν έναν μεγάλο όγκο αντικειμένων από το βυθό του λιμανιού, τα οποία είναι κυρίως πλαστικά και οδηγήθηκαν για ανακύκλωση στη συνέχεια.  Παράλληλα, εθελοντές καθάρισαν την παράκτια ζώνη δίπλα από την προκυμαία του λιμανιού όπου συγκέντρωσαν περίπου 15 σακούλες πλαστικών απορριμμάτων. 

Τις δράσεις καθαρισμού οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας  σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την ομάδα εθελοντών δυτών “Aegean Rebreath”.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες φορείς και συλλόγους: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Καλαμάτας, Επιτροπή Εθελοντισμού Δήμου Καλαμάτας, Kalamata Dive Center, NAUTILUS DIVE CENTER, Εθελοντές Κέντρου Νέων Καλαμάτας, αλλά και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη δράση.