ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

13 /10 /2021

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2021

Στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2021, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Women On Top, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο «Γυναίκες στην Ελλάδα: από την Επανάσταση έως πέρα από το 2021».

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε ένα διήμερο συζητήσεων, ομιλιών και εργαστηρίων που θα διερευνήσει την πορεία των γυναικών και τον ρόλο τους στην κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, ξεκινώντας από την Επανάσταση του 1821 και φτάνοντας μέχρι το σήμερα και το αύριο.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να σκιαγραφήσει και να εμβαθύνει στη θέση των γυναικών στην Ελλάδα των τελευταίων 200 ετών, τα ζητήματα της εκπροσώπησής τους στην Ιστορία και το μέλλον της ισότητας και της συμπερίληψης στη χώρα μας.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου, που θα περιλαμβάνει ομιλίες, συνεντεύξεις και συζητήσεις σε πάνελ, διαρθρώνεται σε τρεις αλληλένδετες, ιστορικά και εννοιολογικά, ενότητες:

- Γυναίκες της Επανάστασης
- Ελληνίδες πρωτοπόρες 1821-2021
- Το σήμερα και το αύριο της έμφυλης ισότητας στην Ελλάδα

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου περιλαμβάνει κλειστά εργαστήρια σε επιμέρους ζητήματα που άπτονται του φύλου σε όλες τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές του διαστάσεις και στόχο έχουν να διερευνήσουν σφαιρικά τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να καταλήξουν σε χρήσιμες και εφαρμόσιμες προτάσεις και συμπεράσματα για την κατάκτηση αυτού του καίριου στόχου, για τη χώρα μας και για τον κόσμο.

Δηλώνοντας συμμετοχή, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να παρακολουθήσετε την 1η μέρα του συνεδρίου, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου δια ζώσης (Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138) ή ψηφιακά.

Tα εργαστήρια της 2ης ημέρας του συνεδρίου, Σάββατο 16 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά δια ζώσης στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), στο κτίριο Τζαφέρη 16 και στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και δεν θα μεταδοθούν διαδικτυακά. Απαιτείται προεγγραφή.

Δηλώστε  συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο