ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

05 /05 /2023

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Καλαμάτα, 12 και 13 Μαΐου 2023Διημερίδα «Προσεγγίζοντας ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό μέλλον.  Κοινωνία - Περιβάλλον - Νέες Τεχνολογίες»

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Προσεγγίζοντας ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό μέλλον. Κοινωνία - Περιβάλλον - Νέες Τεχνολογίες». Οι εργασίες της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Μαΐου 2023 στο Ξενοδοχείο Horizon Blu στην Καλαμάτα
Η διημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Θα παρουσιαστούν προτάσεις, απόψεις και εμπειρίες για τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας και των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας. Επίσης θα γίνει αναφορά  στο στρατηγικό σχέδιο της κοινής αγροτικής πολιτικής ως βασικός μοχλός εκκίνησης ενός νέου αγροδιατροφικού μοντέλου ανάπτυξης, από εκπρόσωπο του ΥΠΑΑΤ.
Μέσα από δυναμικές θεματικές θα αναδειχθούν βιώσιμες πρακτικές στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, οι προκλήσεις για την αγροδιατροφική αλυσίδα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, τα τεχνολογικά εργαλεία βελτίωσης της αγροτικής παραγωγής, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες καθώς επίσης η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη ενός εναλλακτικού τουρισμού με επίκεντρο τη φύση. 
Στο τέλος της δεύτερης ημέρας θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό στη Μεσσηνία και την ευφυή γεωργία από καθηγητές και συνεργάτες της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τα εργαστήρια, είναι απαραίτητη η προεγγραφή καθώς επίσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Η προεγγραφή πραγματοποιείται  μέσω email [email protected], τηλεφωνικά στο γραφείο ΚΑΕΜ Καλαμάτα 2721025700. 
 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2721025700 ή μέσω email: [email protected].

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας
Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016. Είναι μια πρωτοβουλία τους Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Εταιρίας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων (Ετ.Α.Π) και του Δήμου Καλαμάτας. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από τη δημιουργία και την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. www.kaem.gr